Dobostorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Judit

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Nehéz

Dobostorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db kerektortaformában egy 8 tojásos piskóta amit 4 felé vágunk  vagy dobostortalap sütő ebben 5 lapot sütünk.
8 db tojás
8 kanál cukor
8 kanál liszt
KRÉM:
6 db tojás
30 dkg kristálycukor habosra keverve
aztán sürüre főzőm mint a pudingot
20 dkg keserű tortabevonó
3 kanál kakaó
CUKORFONDANT:
20 dkg kristály cukor
2 evőkanál hideg víz

*

Elkészítés:

8db tojás
8 kanál cukor
8 kanál liszt
szétválasztom a tojásokat a fehérjét felverem a cukorral jó kemény habbá és hozzá keverem a tojások sárgáját aztán a lisztet és teszek bele egy késhegynyi szalakálét.
előmelegített sütőben sütöm amíg a lapok kihülnek elkészítem a krémet.
KRÉM:6 DBtojás
30dkg kristálycukor habosra keverve
aztán sürüre főzőm mint a pudingot
20dkg keserű tortabevonó
3 kanál kakaó
ezeket melegen adom hozzá
ha  kihült hozzá adok 30dkg rámát habosra keverem és megtőltöm a piskóta lapokat
CUKORFONDANT:20dkg kristály cukor
2 evőkanál hideg víz
píritani kezdem és kevergetem ha szép arany színű akkor egy csep ecet és egy kávéskanál rámát rakok bele és szépen rácsorgatom a legfelső lapra amit én előre felszeleteltemJó étvágyat

Dobostorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Dobostorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!