Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
Krém:
3 dl l tej
3 ek. liszt
4 ek. (holland) kakaópor
25 dkg vaj
35 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg cukor a karamellhez
kevés vaj a kés kenéshez
*
Elkészítés:
A 6 tojásból 3 részletben 2-2 piskótakarikát sütök, egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben.
A tejből, a lisztből, a kakaópor feléből sűrű pépet főzök(puding), a vajat habosra keverem a porcukorral és a kakaópor másik felével, vaníliás cukorral, majd a kihűlt kakaós pudingot hozzáadom, jól kihabosítom.
Hűtőbe teszem, hogy dermedjen kicsit, majd 5 lap közé töltöm és az oldalát is bekenem.
A hatodik lapot leöntöm karamellel, amit 15 dkg cukorból főzök, vajazott késsel bejelölöm a szeleteket, majd amikor megszilárdult ez mentén vágom fel és sorban a krém tetejére rakom.