Hozzávalók:
Tészta: 20 dkg
Krém: 20 dkg
Teteje: karamell
*
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet habosra keverjük. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük. Állandó keverés mellett hozzákeverjük a lisztes sütőport. A tojáshabot óvatoasan hozzáadjuk, és 6 lapot sütünk belőle.
Krém
A porcukrot, a 6 egész tojást és a vaníliás cukrot gőz fölött habüstben addig keverjük, míg megsűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a puhított csokoládét (1-2 ek. kakakót lehet hozzátenni, mert akkor sötétebb lesz a krém) és a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és vonjuk be a tora oldalát is.
Teteje: Kevés cukrot karamellizálunk világos színűre, és bevonjuk vele a 6. lapot. (én szeletekre vágtam a lapot, és úgy vontam be karamellel). Ezután a torta tetejére rakjuk. A torta oldálat bevonhatjuk kókusszal, mandulával vagy ki mivel szeretné.
Jó étvágyat!