Dobálós uborka vödörbe

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Dobálós uborka vödörbe

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
13 l víz
40 dkg só
2 kg cukor
1 l  20 %  ecet
13 mokkás kanál borkén
1 cs nátriubenzonát
1 cs. koriander
1 cs fekete bors (szemes)
1 cs babérlevél
1 cs. mustármag
1 nagy csokor kapor
EZ A MENNYISÉG  30L-HEZ  VALÓ  ÉN FELEZTEM 15 L VÖDÖRBE HOZZÁVALÓKAT!

*

Elkészítés:

Elkészítése:
Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ )
7.5l víz, 20 dkg só, 1 kg cukor, fél liter 20 % ecet ,7 mokkás kanál borkén , ami 13 gramm fél cs.nátriubenzonát, fél cs.mustármag, fél cs. koriander, fél cs.fekete bors, 1 cs babérlevél 1 nagy csokor kapor
Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az uborkát.
Eddig mindig üvegbe raktam el ami sok munkával járt.Most csak annyi a dolgom leszedem ,megmosom alaposan, és bedobom a vödörbe, és mindennap egyszer megkavarom Ezt addig csinálom míg a vödör megtelik,kavarni már nem kell, bár mikor lehet kivenni belőle nem romlik el,és nagyon finom csemegés, ropogós benne az uborka!
Többen kérdezték kell e rá tető IGEN KELL TETŐ RÁ!!
Nagyon sokfajta mokkáskanál van, és nem mindegy, hogy milyennel mérjük a borként.Nekem három fajta kanalam van és a legkisebbel mérem , de csak laposan nem tetősen. Ide teszem a mércém és nem érezni rajta a borként pedig én is minden ami nem jó azonnal észreveszem.
Kívánságra! Lemértem a 7,5 l vízhez 13 gramm borkén kell a legkisebb kanállal!

Dobálós uborka vödörbe

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Dobálós uborka vödörbe

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!