DNK-Dagasztás nélküli kenyér, kicsi

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zia

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

DNK-Dagasztás nélküli kenyér, kicsi

Recept leírás:

Hozzávalók:

38 dkg liszt (BL-55)
1/2 evőkanál porélesztő
1/2 evőkanál cukor (méz, édesítő)
1,5 teáskanál só (lehet kevesebb)
2,5 dl víz
0,5 dl tej

*

Elkészítés:

Adag: kb. 1/2 kg          Ovális/kerek tál méret: 1,5 liter űrtartalmú
A száraz anyagokat egy keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves anyagokat és gyors mozdulattal masszát csinálunk belőle.
Letakarjuk és 1,5 órát langyos helyen a kétszeresére kelesztjük (laza, szakadós, buborékos lesz). Fakanállal a széleit körben behajtogatjuk (nem tömörítjük). Letakarjuk, míg a sütőt bemelegítjük, kb. 15 perc.
A sütőbe beteszünk egy fél tepsi vizet, a rácsra pedig a fedeles sütőedényt (ami bírja a hosszabb ideig tartó magas hőfokot). 250 fokra melegítjük a sütőt.
A forró sütőedényt kivesszük, beleöntjük a tésztát, 25 percig fedővel, majd fedő nélkül 15 percig teljes hőfokon sütjük – elkészülés előtt pár perccel takarékra tesszük.
Aranybarna, repedezett tetejű, kis vekni/buci lesz belőle.
Megjegyzés:A sütőedénynek nagyon tisztának kell lennie, akkor nem ragad bele a tészta (különben vajazni-lisztezni kell).
I. – Buci forma
II. – Vekni forma
Ez egy rövidebb kelesztésű idejű DNK recept, melyet kisebb adagra alakítottam át. (Kb. 1 kg-os kenyérhez az anyagok duplája kell és a sütési idő 30 és 20 perc, valamint nagyobb, kb. 2,5 – 3 liter űrtartalmú sütőedény.)
(Nem saját recept, csak kis adag)

DNK-Dagasztás nélküli kenyér, kicsi

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

DNK-Dagasztás nélküli kenyér, kicsi

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!