Diótorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kovács Zsuzsanna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Diótorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta: :(piskóta)12 db tojás
12 ek kristálycukor
12 ek liszt
3 db sütőpor
6 ek darát dió
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl tej
2 cs vaníliás cukor
3-4 evőkanál darált dió
3 ek liszt
kevés darabos dió
csokidara
12,5 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
pici rum, vagy aroma

*

Elkészítés:

4 tojást ketté választunk. A sárgákat kikeverjük a cukor felével és 2 ek dióval. A maradék cukrot a fehérjékhez adjuk és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sárgákat és a lisztet felváltva, majd alaposan eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. A masszát simítsuk egy 26 cm-es kivajazott és lisztezett formába, majd süssük 180 fokon tűpróbáig. A maradék alapanyagokból sütünk még két ilyen lapot, majd hagyjuk kihűlni őket. A krémhez 2-3 ek tejben keverjük el a lisztet és a pudingporokat, majd öntsük fel a maradék tejjel és főzzük sűrű krémmé. Ha kihűlt akkor robotgéppel dolgozzuk bele a Rama margarint és a rumot, majd kihabosítás után adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a darált diót. Töltsük meg a krémmel a lapokat, majd vonjuk be a torta tetejét és oldalát is. Ízlés szerint díszítjük a tortát.

Diótorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diótorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!