Hozzávalók:
50dkg liszt,4dkg élesztő,0,75dl olaj,3dl tej,2ek cukor,csipet só,2 tojássárgája.
Töltelék: 15-20dkg dió,reszelt citromhéj,1ek baracklekvár,kevés tej,ízlés szerint cukor.
*
Elkészítés:
Szokásos módon kelttésztát dagasztani,duplájára keleszteni.A tésztát 12 részre osztjuk,mint a szilvásgombócnál betöltjük őket a diós töltelékkel,és gombócokat formálunk.A gombóckákat kinyújtjuk kb 2cm vastagságú kör alakra,majd bevagdossuk nem egészen a közepéig először 4 felé,majd ezeket is megfelezzük,tehát összesen 8 szirom lesz.A szirmokat kiforgatjuk szív alakba,ezt már a tepsibe csináljuk.Lekenjük tojássárgával,közepére darált diót és cukrot szórunk,még egy kicsit kelesztjük,és 180 fokon sütjük kb 20 percig.