Hozzávalók:
4 db tojás
20 dkg porcukor
1,5 dl olaj
1,5 dl tej
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 tasak sütöpor
csipet só
KRÉM
3 csomag vaniliás pudingpor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 liter tej
TETEJÉRE
5 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj
3 dl tejszin
*
Elkészítés:
-a tojások sárgáját habosra keverjük 15 dkg porcukorral
-majd belekeverem a tejet ,olajat
-a lisztet elkeverem a dióval +sütőporral és a sárgás masszához adom majd simára keverem
-a fehérjét csipet sóval kemény habbá verem ,belekeverem a maradék 5 dkg cukrot és két részletbe óvatosan beleforgatom a diós masszába
kivajazott ,lisztezett tortaformába ,vagy tepsibe öntöm
-160 fokra előmelegitett sütőben 45 perc alatt készre sütöm,
-hülni hagyom
elkészitem a krémet
Krém
– a pudingport csomómentesre keverem a tejjel és tüz fölött sürüre főzzük
-miután kihült,belekeverjük a porcukorral elkevert margarint
-a krémet a piskótára kenjük
a tejszint kemény habbá verjük
-tetejét meglocsoljuk a gőz fölött olajjal megolvasztott csokival
–