Diós, szilvalekváros bukta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Diós, szilvalekváros bukta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók: 50 dkg
Töltelék: 15 dkg

*

Elkészítés:

Elkészítés: A langyos tejben a cukoral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáöntjük a liszthez, bele keverjük a felvert tojást, sót,és jól kidolgozzuk. /én kenyér sütővel csináltam a keleszttést is./Ha megkelt, lisztezett deszkára öntjük, sodorjuk,és kocka alakura vagdossuk fel.A tészták közepébe tesszük a tölteléket,/ én először a diósat szoktam cinálni, és ha elfogy jöhet a lekvár./Zsírozott tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, tetejét megkenjük először olvasztott zsírral, maj ha megkelt tojással. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Diós, szilvalekváros bukta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós, szilvalekváros bukta