Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
2 EK méz
1 kocka élesztő
15 dkg olvasztott vaj
pici só
2 tojás sárgája
töltelék:
darált dió kb 15-20 dkg
3 EK méz
10 dkg vaj
3 EK diólikőr
*
Elkészítés:
A langyos tejbe belekeverjük a mézet majd hozzáadjuk az élesztőt, letakarjuk és hagyjuk felfutni.
Közben a dagasztótálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, pici sót, 2 tojás sárgáját és a felfuttatott élesztőt.
Jól kidagasztjuk és meleg helyen kb 45-50 percig kelesztjük.
Ha duplájára kelt, a tésztát 2 felé osztjuk.
Az 1.
adagot 14 kis cipóra osztjuk – ezek lesznek a rózsák és a szirmok.
7 cipót kisodrunk és a közepére rakjuk a diós tölteléket, majd dombóccá formázzuk.
A többi 7 cipót is kisodorjuk és éles késsel bevágjuk – jobbról, balról, alulról, felülről.
Erre helyezzük a diós gombócot és betakarjuk az oldalát a tészta  szirmaival.
 A 2.
adag tésztát 2 részre osztjuk és kisodorjuk.
Megkenjük nutellával és szorosan feltekerjük, majd a kettőt összefonjuk.
A fonatot a tepsire tesszük kör alakban, középre rakjuk a rózsákat.
Megkenjük tojással, majd a rózsákat megszórjuk őrölt dióval.
180 fokon kb 35 – 40 percig sütjük, közben 2x megkenjük cukros vízzel.
				
															
															

