Diós rácsos suti

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Diós rácsos suti

Diós rácsos suti

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dg simaliszt
1 margarin
15 dg zsír + fél deci olaj a lekenéshez
2 egész tojás
15 dg porcukor, csipetnyi só
1 sutopor,  1 -1 vaníliás és fahéjas cukor
20 dg baracklekvár
15 dg darált dió

*

Elkészítés:

A sutoporos lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a két tojást és a porcukrot, gyors mozdulatokkal osszedolgozzuk és legalább egy órára betesszuk a hutobe. Utána elveszunk a tésztából kb. egy harmadnyit, amit visszateszunk a hutobe.
A kétharmad tésztát kinyújtjuk és a tepsire helyezzuk. Nálam ez most 42×40-es suto volt, mert szeretjuk a vékony tésztát. Magasabb akkor lesz, ha kisebb tepsiben sutjuk.
Vastagon megkenjuk baracklekvárral, meghintjuk az orolt dió, vaníliás és fahéjas cukor keverékével és a maradék tésztával berácsozzuk.
A rácsokat megkenjuk olajjal és 25 percig légkeverés nélkul sutjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós rácsos suti