Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg vaj v. margarin
20 dkg ömlesztett sajt
2 tojás sárgája
2 csapott evőkanál só
3 dkg élesztő cukros tejben felfuttatva
1 felvert tojás a kenéshez
dióbél a tetejére
kb. 1,5 dl tej
*
Elkészítés:
A lisztbe belekeverem a sót, elmorzsolom benne a margarint.
Beleteszem az ömlesztett sajtot.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatom.
Hozzáadom a liszthez, beleteszem a két tojás sárgáját és összegyúrom a tésztát.
A tésztát szobahőmérsékleten pihentetetem kb. 1 órán át.
Lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagra nyújtom, kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom és sütőpapíros tepsire rakom.
Rövid pihentetés után lekenem felvert tojással és fél dióbéllel díszítem.
Előmelegített sütőben kb. 200oC-on pirosra sütöttem.
Megjegyzés: Tehetünk még bele egy evőkanál tejfölt, de ez el is maradhat!