Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel

Recept leírás:

Hozzávalók:

Kb. 12 szelethez:
A tésztához:
2 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
4 tojás
8 dkg cukor
A krémhez:
20 dkg gesztenyemassza
½ dl rum
2 dl tejszín

*

Elkészítés:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet összekeverjük a dióval.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton kemény habbá verjük (kb. 20 perc). Végül óvatosan beleforgatjuk a diós lisztet, és a sütőlapra kenjük (gáztepsi). A sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor megsült a tészta, a sütőpapír segítségével még melegen feltekerjük. Hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a gesztenyés krémet.
Összedolgozzuk a gesztenyemasszát a rummal. A tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyéhez keverjük. Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük a krémmel a piskótát, és feltekerjük. Hagyhatunk kevés krémet, és akkor kívül is bevonjuk a süteményt.
Felszeleteljük és tálaljuk.

Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel