Hozzávalók:
Kb. 12 szelethez:
A tésztához:
2 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
4 tojás
8 dkg cukor
A krémhez:
20 dkg gesztenyemassza
½ dl rum
2 dl tejszín
*
Elkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet összekeverjük a dióval.
A tojásokat a cukorral gépi habverővel előbb lassú fokozaton elkeverjük, majd magasabb fokozaton kemény habbá verjük (kb. 20 perc). Végül óvatosan beleforgatjuk a diós lisztet, és a sütőlapra kenjük (gáztepsi). A sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor megsült a tészta, a sütőpapír segítségével még melegen feltekerjük. Hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a gesztenyés krémet.
Összedolgozzuk a gesztenyemasszát a rummal. A tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyéhez keverjük. Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük a krémmel a piskótát, és feltekerjük. Hagyhatunk kevés krémet, és akkor kívül is bevonjuk a süteményt.
Felszeleteljük és tálaljuk.


