Hozzávalók:
Piskótához ….
6 tojás
10 kanál cukor
7 kanál liszt
3 kanál darált dió
2 evő kanál olaj
2 kanál viz vagy tej
1 sütőpor
citrom reszelt héja
Krém-
6 dl tej
2 vaniliás puding
25 dkg margarin
26 dkg porcukor
kimagvalt meggy befőtt
Tetejére –
tejszinhab
*
Elkészítés:
-a 6 tojás fehérjét felverjük a 10 kanál cukorral
-a kemény habba adagoljuk a tojások sárgáját
-+ a két kanál olajat + 2 kanál tejet /vagy vizet
a lisztbe elkeverjük a sütőport és
-óvatosan belekeverjük
a tojásos masszába
-+ a citrom reszelt héja
-előmelegitett sütőben 15-20 perc alatt ( tüpróbáig ) megsütjük
Krém
-megfőzzük a 6 dl tejbe a két vaniliás pudingot ( lehet bele 1 kanál lisztet is tenni annál keményebb a krém)
-haggyuk kihülni –
közben kikavarjuk a margarint és a porcukrot s a kihült pudingal összekeverjük
-a meggyet lecsöpögtetjük…kicsit összedaraboljuk és a krémbe keverjük
-ezzel a krémmel megkenem a 2-vagy 3 részre vágott piskótát
-lehet dísziteni meggyel tejszinhabbal