Hozzávalók:
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 sütőpor
1/2 citrom leve +reszelt héja
10 evőkanál viz
KRÉM
7,5 dl tej
2 cs. karamell izű pudingpor ( vagy akár milyen // vanilia,puncs,citrom//amivel szeretnénk megtölteni )
7 evőkanál cukor
2 dl tejszin
2 evőkanál cukor
2 kanál étkezési zselatin+ 1 dl langyos viz –
*
Elkészítés:
-Piskóta
-a tojások fehérjét kevés citromlével kemény habbá verjük
-egyenként belekeverjük a tojások sárgáját ,majd kis adagokban a maradék citromlével elkevert vizet
-végül óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet+ darált diót + citrom reszelt héját
-a masszát egy 26 cm átmérőjü alúl sütőpapirral bélelt tortaformába simitjuk
-előmelegitett 180 fokra felmelegitett sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük ( tüpróbáig )
KRÉM
-a pudingokat +tej+cukor sűrűre főzzük
-kihütjük
–a tejszint +a 2 kanál cukorral kemény habot verjük
-a zselatint 1 dl langyos vizben feloldjuk
-majd a pudinghoz keverjük ,habositjuk
-apránként a tejszint belekeverjük a pudingos krémbe
-10 percre hütöben pihentetjük
-ezzel a krémmel töltjük meg a ketté vágott piskótát úgy, hogy a tetejére +oldalára is jusson
-kedvünk szerint diszitjük a tortánkat