Hozzávalók:
50 dkgl liszt
20 dkg porcukor
2kávés k sütőpor
20dkg margarin
15 dkg házi zsír
20 dkg dió
*
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a sütőport és a darált diót. Végül gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a puha margarinnal, zsírral. Folpackba csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük.
A hűtőből kivett tésztából kis darabokat tépünk, majd kisujjnyi vastag rudakká sodorjuk. Azokat kb. 8 cm hosszú darabokra vágjuk. Patkó alakúra hajlítjuk, majd a két végét kicsit elvékonyítjuk.
Sütőpapíros lemezre rakjuk, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben 170 fokon légkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.