Diós papucs.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Diós papucs.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Diós papucs.
30dkg. liszt, 10dkg. porcukor, 20dkg. margarin, 2tk. vanília cukor, 1tk. sütőpor, 4. tojás sárgája.
Töltelék.
4. tojás fehérje, habbáverve, 20-25dkg. ízesített darált dió./ Amennyit a fehérje hab felvesz./

*

Elkészítés:

Az átszitált lisztet a margarinnal eldörzsöljük. Hozzá adjuk a porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a négy tojás sárgáját. Gyúrható linzer tésztát készítünk. 3mm vastagra kinyújtjuk és kb. hat centi átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk./ kb. 30-32. db. van belőle./ A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a cukrozott darált diót beleforgatjuk. Közepes keménységű masszánk legyen. /a tojások nagyságától függ hogy menyi dió kel hozzá./Minden korog közepére egy teáskanál dióshabot teszünk és egy félszem meggyel díszítjük a végét össze csippentjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymáshoz közel rakjuk hogy a papucs formát megtartsa elő melegített sütőben 180fokon, kb. 20perc alatt világosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Diós papucs.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós papucs.