Hozzávalók:
Diós papucs.
30dkg. liszt, 10dkg. porcukor, 20dkg. margarin, 2tk. vanília cukor, 1tk. sütőpor, 4. tojás sárgája.
Töltelék.
4. tojás fehérje, habbáverve, 20-25dkg. ízesített darált dió./ Amennyit a fehérje hab felvesz./
*
Elkészítés:
Az átszitált lisztet a margarinnal eldörzsöljük. Hozzá adjuk a porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a négy tojás sárgáját. Gyúrható linzer tésztát készítünk. 3mm vastagra kinyújtjuk és kb. hat centi átmérőjű kiszúróval kiszúrjuk./ kb. 30-32. db. van belőle./ A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a cukrozott darált diót beleforgatjuk. Közepes keménységű masszánk legyen. /a tojások nagyságától függ hogy menyi dió kel hozzá./Minden korog közepére egy teáskanál dióshabot teszünk és egy félszem meggyel díszítjük a végét össze csippentjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymáshoz közel rakjuk hogy a papucs formát megtartsa elő melegített sütőben 180fokon, kb. 20perc alatt világosra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.