Hozzávalók:
40 dkg fehér liszt
10 dkg rozsliszt
2 ek hántolt, sótlan napraforgómag
2 ek dióolaj (Donum Terrae)
2 ek darált dió
1 kk cukor
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
2 kk só
*
Elkészítés:
A langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk.
Összekeverjük a többi hozzávalóval, megdagasztjuk.
Nedves ruhával letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk.
Kilisztezünk egy cipóformát, a tésztát kicsit megformázva beletesszük.
Ismét megkelesztjük.
A tetejét óvatosan bevágjuk, megspricceljük vízzel, 200 fokos sütőbe toljuk.
Kb.
40 perc alatt barnára sütjük.
Kivéve ismét megspricceljük, rácson kihűtjük.