Diós napraforgó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Anna

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Diós napraforgó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg
Töltelék: 10 dkg

*

Elkészítés:

Elkészítés: Én kenyérsütővel csináltam, először a vízet, a cukrot és az élesztőt tettem bele, majd amikor megkelt, elindítottam a kelesztő programot.Utána az olajat, majd a liszttel elkevert sót tettem bele.Amíg a gép dolgozott, elkészítettem a tölteléket. A diót ldaráltam, a citromot megmotam, szárazra töröltem, és belereszeltem,  az 1 vaniliás cukrot is hozzá kevertem.Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítottam, kicsit még kézzel átforgattam, majd 4 felé vágtam.Egy sütőlemezre tettem sütőpapírt majd az első lapot kinyújtottam kör alakra. rátettem a sütőpapír közepére, megkentem olajjal, rászortam a diós töltelék negyedét, majd a másik lap következett.Ezt mégegyszer megismételtem, majd a tetejére az utólsó lap következett. Egy lisztezett pohárral a tészta közepét benyomtam, ügyelve arra, hogy át ne szakítsa a tésztát. Ez lesz a napraforgó közepe. Egy éles késsel felcsíkozzuk a tésztát, teljesen átvágjuk, mert akkor nem lehet megtekerni. Én kettőt csavartam rajt, majd megkentem olajjal, és felvert tojással.Kis pihentetés után szép pirosra sütjük 200 fokon.Ha húsos, vagy sonkás tölteléket csinálunk bele, tetszés szerint, akkor megszórhatjuk szezámmaggal. és akár lehet főfogás is, mert nagyon laktató.

Diós napraforgó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós napraforgó