Hozzávalók:
Ezt is a paleolit szakácskönyvből vettem egy-két módosítással.
10 dkg darált és 1 evőkanál apróra vágott dió
5 dkg őrölt szezámmag (kávédarálón őrölve)
2 evőkanál nyírfacukor, vagy xilit
1 tk. fahéj őrölt
1/2 tk. sütőpor
1 narancs felének a leve
1 hámozott, vékony darabokra vágott alma
kókuszzsír a kenéshez,szilikonosnál nem muszáj
3 tojás
*
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A darált diót összekeverem a szezámliszttel, nyírfacukor/xilit-ral, fahéjjal és sütőporral. Egy másik tálban felverem a tojásokat, hozzáadom a narancs levét. Összedolgozom a száraz és a folyékony alapanyagokat, lazán beleforgatom a diódarabokat. Belekanalazom a masszát a kikent muffinformába (szilikonos muffinformába nem muszáj), majd a vékony almadarabokat belenyomom a muffinok tetejébe. Sütöm kb. 30-35 percig 180 fokon. (nekem villanytűzhelyem van és alul-felül sütéssel sütöm)
Lehet tűpróbát végezni, aki nem biztos benne, hogy jó-e már a muffin.