Hozzávalók:
6 tojás fehérje
1 bögre(250ml)kimagolt meggy
1 bögre rahát
1 bögre cukor
1 bögre liszt
20 dkg darált dió
1 sütőpor
2 nápolyszeletlap
lekvár
Krémje:
1 vaj
2 csomag vaniliacukor
a 6 tojás sárgája
100ml tej
2 kanál liszt
*
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verek ehez hozzáadom a cukrot és addig verem mig elolvad a cukor ezután óvatosan belekavarom a diót,az apróra vágott és lisztben forgatott rahátot ,a kimagvalt meggyet,a sütöport és a lisztet Kizsirozott tepsiben 150 fokon 50 percig sütöm!
Ha nincs rahátotok akkor 1és fél bögre diót és 1 és fél bögre meggyet tegyetek bele
Krémje:
A 6 tojás sárgáját jól összekeverem a cukorral lisztel és tejjel és jó sürüre megfőzöm,hülni teszem
Kikavarom a vajat a vanilia cukorral mikor kihült a másik krém összekavarom.
Összeállitása:
Nápolyszeletlap+lekvár+krém+piskóta+krém+nápolyszeletlap.Tetejére glazur jön de annélkül is jó!


