Hozzávalók:
20 dkg őrölt dió
kb. 30 dkg meggy
a piskótához: 4 tojás
*
Elkészítés:
A 4 tojás fehérjét először a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a sütőporral elkevert lisztet és a vizet.
Sütőpapirral kibéleljük a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval, ráterítjük a kimagozott meggyet (nem kell cukrozni sem a diót, sem a meggyet, elég édes lesz a piskóta úgyis, és jön úgyis a Hamburger adó !) Majd egyenletesen ráöntjük a kikevert masszát.
Kb. 180 fokon (légkeveréses sütőben) megsütjük (tűpróba !).
Kifordítjuk a tepsiből, szeleteljük, szükség szerint esetleg porcukorral meghintjük. (Én köralakúra formáztam – pogácsaszaggatót használva, tetejét tejszínhabbal díszitve, meggyszemekkel körberakva tálaltam.)
Isteni finom, könnyű tészta ! Gyorsan elfogy ! A meggyszezon után más idénygyümölccsel is elkészíthető.
Jó étvágyat !