Diós-meggyes piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Diós-meggyes piskóta

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg őrölt dió
kb. 30 dkg meggy
a piskótához: 4 tojás

*

Elkészítés:

A 4 tojás fehérjét először a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk  a tojások sárgáját, majd  a sütőporral elkevert lisztet és a vizet.
Sütőpapirral kibéleljük a tepsit. Megszórjuk az őrölt dióval, ráterítjük a kimagozott meggyet (nem kell cukrozni sem a diót, sem a meggyet, elég édes lesz a piskóta úgyis, és jön úgyis a Hamburger adó !)  Majd egyenletesen  ráöntjük a kikevert masszát.
Kb. 180 fokon (légkeveréses sütőben) megsütjük (tűpróba !).
Kifordítjuk a tepsiből, szeleteljük, szükség szerint esetleg porcukorral meghintjük.  (Én köralakúra formáztam – pogácsaszaggatót használva, tetejét tejszínhabbal díszitve, meggyszemekkel körberakva tálaltam.)
Isteni finom, könnyű tészta ! Gyorsan elfogy !  A meggyszezon után más idénygyümölccsel is elkészíthető.
Jó étvágyat !

Diós-meggyes piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós-meggyes piskóta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!