Diós-meggyes kosárkák Katától /cukormentes/

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Diós-meggyes kosárkák Katától /cukormentes/

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók tészta:
30 dkg.liszt
20 dkg rama margarin
8 dkg por eritrit /édesítő/
csipet só
3 db tojássárgája
1 cs.vaníliacukor
Töltelék hozzávalók:
kb.20 dkg magozott édesített meggy
20 dkg darált dió
3 db tojásfehérje
15 dkg por eritrit
pár csepp citromlé,vagy ecet
ici-pici só

*

Elkészítés:

Meggy elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, 1ek. folyékony édesítővel összekeverjük és félretesszük.
Tészta elkészítés:
A lisztet tálba öntjük, összekeverjük a sóval, eritrittel, vaníliacukorral, összemorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a tojások sárgáját és linzertésztát gyúrjuk belőle.
Kosárka formákba nyomkodjuk, ez az adag 24 db. kosárkára elegendő, 2,5 dkg/ kosárka.
Töltelék elkészítés:
A diót megdaráljuk,a tojások fehérjét az édesítővel és pár csepp citrommal/ecettel és a pici sóval kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
A töltelékből egy-egy kiskanálnyit a tésztával bélelt kosarak aljára teszünk, erre rakjuk a lecsorgatott meggyet, majd a maradék tölteléket egyenlő arányban elosztjuk rajtuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon,a sütő alsó harmadára toljuk és kb. 40 percig sütjük. /világosbarnára/
Hűtjük, kiszedjük a kosárkákból, meghintjük por eritrittel és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Saját családi recept

Diós-meggyes kosárkák Katától /cukormentes/

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós-meggyes kosárkák Katától /cukormentes/

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!