Diós mazsolás rétes Tante Fanny

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Diós mazsolás rétes Tante Fanny

Diós mazsolás rétes Tante Fanny

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
5 db tojás fehérje
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
40 dkg darált dió
1 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg mazsola

*

Elkészítés:

A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
Almát durva reszelővel lereszeljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és állni hagyjuk 10 percig ( az alma levet enged ).
Az alma levét kinyomjuk.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg vajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg vajjal.
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, beleszórjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, és újra keményre felverjük.
A darált diót leforrázzuk a tejjel, mikor kihűlt, összekeverjük a kemény habbal.
A tölteléket a kitekert rétestészta egyharmadára tesszük, megszórjuk az előzőleg beáztatott mazsolával.
A tészta szélet behajtjuk, majd a konyharuhával feltekerjük, és megkenjük olvasztott vajjal.
Előmelegített sütőben 190 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Langyosan felszeleteljük, és tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós mazsolás rétes Tante Fanny