Hozzávalók:
50dkg liszt
15dkg vaj vagy margarin
2.5dkg élesztő
langyos tej
2 kanál porcukor
2 tojás sárgája
pici só
töltelék: 25 dkg
25dkg cukros darált mák+mazsola vagy meggy
*
Elkészítés:
lisztet a vajjal vagy margarinnal eldörzsöljük, hozzáadjuk apici sót, cukrot felfuttatott élesztőt ,tojássárgáját.Jól ősszegyurjuk, ha kell tejet vagy tejfölt teszünk a tésztához. közép keménynek kell a tésztának lenni, mikor összegyurtuk.Majd hideg helyen 1 órát pihentetjük.Pihentetés után kétté vesszük a tésztát, késlap vastagra nyujtjuk és megtöltjük, feltekerjük.Fél órát kelesztjük. Pihentetés ideje alatt kétszer megkenjük a tetejét tojás sárgájávalmajd szép pirosra sütjük
ui.beigli helyett is finom.