Hozzávalók:
1 kg. krumpli,
25 dkg. liszt
3 dkg. gríz,
5 dkg vaj,
1 tojás.
a szóráshoz: 25 dkg. darált dió, 1 kis kanál porcukor.
*
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük, majd mikor meghűlt meghámozzuk, összetörjük.
Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és összegyúrjuk, míg nyújtható tésztát nem kapunk.
1 cm.
vastagra kinyújtjuk, majd 1 cm.
széles csíkokat vágunk belőle.
A csíkokat szorosan egymás mellett hagyjuk, majd 4 cm.
hosszú hasábokra vágjuk őket.
Vastag liszten megsodorjuk a nudlikat henger formára.
A kész nudlikat tegyük egy tálba, majd liszttel meghintve rázzuk össze.
Forró sós vízben addig főzzük, míg a nudlik a víz tetejére emelkednek.
Kihűlés után forgassuk össze a dió, és a porcukor keverékével.
Mákkal is fogyasztható!