Hozzávalók:
TÉSZTA
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 evőkanál tejföl
3 tojás
csipet só
1 tojás a kenéshez
TÖLTELÉK
Mák –
15 dkg darált mák,
7,5 dkg cukor
reszelt citrom héj
1 ,5 dl tej
1 vaniliás cukor
3 dkg vaj
1 evőkanál búzadara
Dió
15 dkg darált dió
7,5 dkg cukor
1 vaniliás cukor
reszelt citrom héj
1.5 dl tej
*
Elkészítés:
– a darált mákot egy főzőedénybe szorjuk
-a többi hozzávalóval kis lángon,pár percig összefőzzük,majd kihütjuk
-ugyan igy járunk el a dióval is
-TÉSZTA
a lisztet gyúródeszkára szitáljuk,
-hozzátesszük a porcukrot,sütőport,a sót
-belemorzsoljuk a margarint
-ráütjük a tojásokat és belekanalazzuk a tejfőlt
-egynemü tésztává gyúrjuk
-a tésztát két részre osztjuk –
-egyenként kinyújtjuk megtöltjük a töltelékkel , feltekerjük mint a kalácsot
-sütőpapirral bélelt kerek formába helyezzük őket
-felverjük a tojást és lekenjük a tészta tetejét
-10 percre hütöben pihentetjük
-miután kivettük újból lekenjük
-a sütőt előmelegitjük 180 fokra 25-30 perc alatt készre sütjük