Hozzávalók:
Hozzávalók: 75 dkg
Töltelék: 20 dkg
20 dkg. mák, 26 dkg. cukor,1.5 dl. tej,
tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
a tejet meglangyositjuk, beleteszünk 2 kocka cukrot, az élesztöt, ha az élesztő feljön a pohár tetejéig beleöntjük a liszt,zsír, tojás ,sóés a cukor keverékébe. jól kidolgozzuk, és pihentejük. ha megkelt a tészta, 4 cipót csinálunk belőle. maj a következő krémmel töltjük.
a töltelékhez valókat felfőzzük, majd kihűtjük. a cipókat egyessével elnyújtjuk, és rákenjük a kihűlt tölteléket. két diós, és két mákos lapunk lesz. szorosan felcsavarjuk, sütő lemezre tesszük, úgy hogy ne érjenek össze. tetejét felvert tojással megkenjük,pihentetjük fél órát , közben villával az oldalai megböködjük, akkor nem reped meg. lassú tüznél szép pirosra sütjük.


