Diós macskaszem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Arenka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Diós macskaszem

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
3 ek cukor
3 tojássárgája
2 dkg élesztő
1/2 cs sütőpor
1 csipet só
1/2 citrom reszelt héj annyi tej, hogy jól nyújtható legyen a tészta
Töltelékhez:
3 tojásfehérje
20 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja és kevés a levéből is
gyümölcslekvár

*

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, az élesztőt, a sütőport, sót, a citromhéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a zsírral, és összegyúrjuk a tojássárgákkal, és némi tejjel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (Az élesztőt kb. 1/2 dl cukros tejben felfuttatjuk, és úgy adjuk a többihez.)
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd azzal is habosítjuk még kicsit.
Kanállal lazán belekeverjük a darált diót. Egy sűrű, diós krémet kapunk. Az egyik tésztaadagot kb. 4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A hossza akkora legyen, hogy keresztben beférjen a tepsibe!
Az egész felületét megkenjük lekvárral, majd a két széle felől feltekerjük a téglalap hosszabb oldalait, de úgy, hogy középen kimaradjon egy kb. 2-3 ujjnyi szabad terület. Kivajazott tepsire tesszük a tésztát, eligazgatjuk, és a középen kimaradt részt feltöltjük a diós habbal.
A másik két tésztarésszel ugyanígy járunk el, egymás mellé tesszük őket, így a 3 rudat egymás mellé helyezve, egyszerre tudjuk sütni.
Előmelegített sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg szép világos barna nem lesz a tészta.

Diós macskaszem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós macskaszem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!