Hozzávalók:
Krém: –
1 liter tej
9 kanál búzadara
25 dkg Vaj / vagy Margarin
20 dkg porcukor
egy kevés narancs reszelt héja + 1 vaniliás cukor
Tészta…..ezt az adagot 3x kell elkésziteni
1 tojás
1.5 dl tejföl
1 kávéskanál szódabikarbóna
5 evőkanál liszt
5 evőkanál kristály cukor
5 evőkanál darált dió
kevés reszelt narancs héja
*
Elkészítés:
a tejben a búzadarát megfőzzük jó sürüre
-hagyuk hülni
-elkészitjük a tesztát
-mindent összekeverünk
-sütőpapiros tepsibe szépen elsimitjuk vigyázva hogy egyenletesen legyen a massza elosztva
-előmelegitett sütőbe toljuk
-10 perc alatt kész ( tűpróba sem árt )
-amég sül az első lap bekeverjük a következő lapot
-ha megsült konyharuhára kiboritjuk( kicsit ragad …de azért meg van sülve )
-ezt meg 2x megismételjük
-haggyuk hülni és addig elkészitjük a krémet
-miután a margarint + porcukrot összekevertük+ vaniliás cukrot
-belekeverjük a kihült búzadarás masszába
-jól kikavarjuk és a lapokat megtőltjük
-a tetejére is hagyunk krémet
-a tetejére még lehet darált diót szórni