Hozzávalók:
Egy lap hozzávalója:
1.5 tejföl
1 tojás,egy kávéskanál szódabikarbona
5-5-5 evőkanál finom liszt,kristály cukor,és darált dió
egy kisebb narancs reszelt héja
A töltelék:
1 l tej,9 csapott evőkanál búza dara,pici só
25 dkg vaj/margarin (a vaj drágább,,de finomabb)
20 dkg porcukor,vaníliás cukor,bourbon vaníliás 1-1
(a krémbe is lehet egy kis narancs héjat reszelni ha marad,még finomabb tőle)
*
Elkészítés:
Ennek a süteménynek a lapjait külön külön kell kikavarni ( és kisütni ), amíg az egyik lap sül, előkészítjük a következő adagot.
A tejből és a darából sürü tejbegrízt készítünk, hülésig kavarjuk.
a vajat kihabosítjuk a porcukorral, ízesítjük és a kihült grízhez keverjük.
Ezzel töltjük majd a kihült lapokat.
A sütőt 195 fokra előmelegítjük.
a sütőformát ( 25X40 formában sütöttem ) sütőpapaírral kibéleljük, és az egy adag tészta pépet beleöntjük, kevésnek tűnik de majd a szóda felhúzza.
arra ügyeljünk hogy kb egyforma vastag legyen a nyers tészta.
Tűpróbáig sütjük (kb 9-10 perc, sütőfüggő.
) Ez a tészta kissé ragacsos, attól még megsült.
!!
így járunk el mind 3 lappal.
, konyha ruhára ráhuzzuk a forró lapokat.
Ha mind 3 lap kihűlt, lehet tölteni.
Ez a krém kiadós, maradhat a tetejére is, és dióval megszórjuk.
Tálalás előtt, hűtőbe tesszük 2-3 órára !