Diós kosárkák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Diós kosárkák

Diós kosárkák

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 sütőpor
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
25 dkg margarin
Töltelékhez:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 tojásfehérje
10 dkg savanykás lekvár
tetejére csoki

*

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3mm vastagra nyújtjuk,és alaposan kivajazott ,5-6cm átmérőjű kosárka formákba tesszük.Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel.Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral,majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk,és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és csokit csurgatunk a tetejére.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós kosárkák