Diós kosárkák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

kohozsu

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg liszt
30 dkg Rama
15 dkg őrölt dió /mandula, mogyoró/
15 dkg porcukor /én most fruktózzal készítettem./
Pici só
Mandulakrém
2 tojás
20 dkg cukor /itt is fruktózt tettem cukor helyett/
1 cs Rama
1mandula aroma

*

Elkészítés:

A hozzávalókat  összemorzsoljuk és tészta állagúvá gyúrjuk.
Nagyobb diónyi adagokat az  olajozott,lisztezett kosárka formákba nyomkodjuk.
Kb 10 perc alatt halványra sütjük.
Hűtjük és kiütögetjük a formákból.
A krémhez  a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrüre főzzük Állandóan keverjük!
Levéve 1 Rámát belekeverünk,és hozzáadjuk az aromát.
Én a mandula aroma hozzáadása előtt elfeleztem és csokoládét kevertem el benne.
Így kétféle krém lett.
Kanállal megtöltögetjük a kosarakat
A mandula krém másnapra szilárdul meg ,de a csokis azonnal.
Húsvétkor természetesen tojáscukorral díszítem.

Diós kosárkák