Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
4 db tojás sárgája
10 dkg cukor
Hozzávalók a töltelékhez:
30 dkg dió
30 dkg kristálycukor
4 db tojásfehérje
1 csomag vaníliás cukor
pici só
1/2 üveg baracklekvár
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki kb.
2-3 mm vastagságúra, s 1 nagyobb pohár segítségével szaggassuk ki a tésztákat.
Én most a muffin-sütőbe raktam 12 db-ot, a többit pedig muffin kapszlikba, meg sütésálló műanyag kapszlikba.
A tojásfehérjéket a pici sóval verjük fel, majd a cukrot is szórjuk bele, s verjük kemény habbá, s utána keverjük bele a darált diót.
A tésztákra rakjunk egy teáskanállal a lekvárból, majd pedig rakjuk bele a diós-habot.
Ebből a tészta mennyiségből nekem most 31 db kosárka lett.
Én készítettem már mákosat is, azt is hasonlóan kell készíteni, csak diós cukor helyett mákos cukrot keverünk a tojásfehérjéhez.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb.
18-20 perc alatt világosra sütjük.
Ez sütő függő.
Kb.
10 perc után a tepsiket kivettem, s átfordítottam, a belső része került kívülre, így minden sütemény egyformán átsült.
Mikor letelt az idő, s már látszik, hogy megsültek, akkor elzártam a gázt, kivettem a sütőből a tepsiket, s vártam vele kb.
20 percet, majd tányérra raktam a sütiket.