Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
30 dkg rétesliszt
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2-3 evőkenál tej
Krém hozzávalói:
15 dkg darált dió
12 dkg porcukor
2 tojásfehérje
1 kis üveg baracklekvár
*
Elkészítés:
Sokak számára ismerős lesz a recept, ami egy retro édességkategória is egyben.
Mielőtt nekilátunk az elkészítésének be kell szerezni 24 db kis kosárka formát,amibe végülis a süteményeket megsütjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
Közben a kis kosárkákat olvasztott margarinnal kikenjük.
A tésztát,amikor kivettük a hűtőből 4 részre osztjuk; majd még 6 részre. (így 24 kis gombócunk lesz)
Minden egyes kosárkába belenyomkodunk 1-1 kis süteményt, ez szépen elhelyezkedik benne.
Egy kiskanálka lekvárt teszünk a tésztára,majd elkészítjük a diós habot.
A tojásfehérjével felverjük kemény habbá, majd fokozatosan adagoljuk bele a porcukrot, és tovább verjük. Ha jó kemény lesz a hab -akkor a diót is fokozatosan hozzátesszük.
Ez kerül rá a lekvár tetejére.
Előmelegített sütőben megsütjük.