Diós korong.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Diós korong.

Recept leírás:

Hozzávalók:

DIÓSKORONG.
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 18 dkg. Margarin. Vagy „15 dkg. zsír”1 sütőpor, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 vaníliás cukor, kevés tej.
A habhoz: 2 tojás
A tepsi előkészítéséhez zsír, liszt. A sütemény tetejére vaníliás porcukor.

*

Elkészítés:

A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, és a tojások sárgájával. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk. 23-4. mm”
A tepsit kizsírozzuk és enyhén meglisztezzük.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a reszelt citrom héjjal ízesített darált diót.
A kisodort tésztából kisebb pogácsa szaggatóval, vagy pohárral korongokat nyomunk, és a sütőlapra helyezzük. Teáskanálnyi diós habot teszünk rá, és díszíthetjük mazsolával vagy meggyel. előmelegített sütőben nagy lángon sütőtől függően 10-15 perc alatt megsütjük.
Még langyosan megszórjuk vaníliás porcukorral.
Nagyon finom, szapora, sokáig eltartható sütemény.

Diós korong.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós korong.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!