Hozzávalók:
Diós kifli.
15 dkg. Darált dió + 5dkg. Durvára vágott
15dkg. Vaj,25 dkg. Liszt
15 dkg. Porcukor.1 tk. Sütőpor, 1 vanília cukor.
1+1 tojás, kevés tej ha szükséges.5 dkg. Csokoládé.
*
Elkészítés:
A vajat a cukorral a vanília cukorral és egy tojással habosra kikeverjük. Hozzá adjuk a darált diót és a sütő porral elkevert lisztet, majd ha szükséges kevés tej hozzá adásával jól gyúrható tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk. A tésztát ujnyi vastagra sodorjuk és KB. 5cm. Hosszú darabokra vágjuk. Kifli formára hajtjuk sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk. A kifli felét a másik tojással megkenjük és a durvára vágott dióval megszórjuk. A többi kiflit csak megsütjük a gáz sütő középső fokozatán sütőtől függően 17-19 perc alatt világosra sütjük, mikor kihűlt olvasztott csokoládéba mártjuk.
Jó étvágyat kívánok.