Diós kifli koch.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Diós kifli koch.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Diós kifli, amit kifli kochnak neveznek az éttermekben.
Kettő darab száraz kifli felkarikázva, 2 dl vaníliacukros meleg tejjel leöntve, majd cukor és kakaó, valamint dió keverékében megforgatva. A tetejére lekvár csorgatva és mivel volt egy kevés hab éppen a hűtőben, azt is tettem rá.

*

Elkészítés:

A TEPSIS VÁLTOZATA : 8 db száraz kifli, 4 tojás, 20 dkg cukor, 0, 5 dl tej, 2 vanília, 10 dkg darált dió, 3 d dkg kakaó, 2 evőkanál baracklekvár, mazsola.
Kikeverjük a tojások sárgáját a fele cukorral, vaníliával és felöntjük a tejjel, ebbe bele öntjük a karikára vágott kiflit.
Összekeverjük a hozzáadott kakaóval és dióval, 5 dkg cukorral együtt, majd kivajazott tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük.
Tetejére simítjuk a baracklekvárral és maradék cukorral ízesített kemény habbá vert tojásfehérjét.
Forró sütőbe rakjuk és addig sütjük amíg szép rózsaszín lesz, amennyiben megszórjuk porcukorral a habot, ropogós lesz.
Tehetünk még mazsolát is bele.

Diós kifli koch.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós kifli koch.