Diós – kekszes őzgerinc

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Diós – kekszes őzgerinc

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg. keksz,
20 dkg. szorbit, vagy cukor,
5 dkg. kakaópor,
1/2 marék mazsola,
1 marék dió,
5 cl. rum, vagy pár csepp aroma,
25 dkg. margarin.

*

Elkészítés:

A keksz felét ledaráljuk, másik felét konyharuha közt klopfolóval felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben 2 deci körüli vizet melegítünk, hozzáadjuk a szorbitot, ( cukrot ) a kakaót, valamint felolvasztjuk benne a margarint is.
Összefőzzük kevergetés mellett.
Hozzáöntjük a rumot, és először a darált keksszel keverjük el.
Az elkészült masszába az összetört diót, valamint a mazsolát, és a tört kekszet is jól elkeverjük.
Őzgerinc formát folpackkal bélelünk ki, majd a masszát elsimítjuk benne.
Minden oldalról megütögetjük, majd 2-3 óráig hűtőbe tesszük.
Mikor megdermedt, vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és ujjnyi vastagra felszeljük.

Diós – kekszes őzgerinc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós – kekszes őzgerinc

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!