Diós karamellfagyi

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Alíz

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Diós karamellfagyi

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 evőkanál cukor, 10 dkg finomra vágott dióbél, 1tojás sárgája és 1 egész tojás, 3 dl tej, 1 kiskanál élelmiszerkeményítő, 3 dl tejszín, pici só.

*

Elkészítés:

1.     A tojássárgát és az egész tojást habosra kavarjuk a három kanál cukorral, pici sót teszünk bele, hozzáadjuk a keményítőt, majd a tejet és összekavarjuk.
2.     Közben a finomra vágott diót pirítani kezdjük, hozzáadjuk a megmaradt három evőkanál cukrot és szép aranysárga diós karamellt készítünk.
3.     A tejes tojásmasszát a karamellhez adjuk, majd lassú tűzön folytonosan kavargatva besűrítjük. Az edényt hidegvízbe merítve lehűtjük a masszát.
4.     Amíg a tojásos karamell hűl, kemény habbá verjük a tejszínt, majd lazán a habhoz kavarjuk a tojásos karamellt.
5.     Műanyagdobozokba téve mélyhűtőben megfagyasztjuk.
6.     Tálaláskor gazdagíthatjuk tejszínhabbal és pörkölt diódarabkákkal.
Jó tudni!
·        Mint minden édes ételnek, a fagylaltnak is kiemeli az ízét, ha teszünk bele pici sót.

Diós karamellfagyi

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós karamellfagyi