Hozzávalók:
30 dk darált dió
30 dk porcukor
1 tojásfehérje
1-2 kanál rum
Krém
1 dl tej
1 dl leforrázott zaccos kávé
1 krémpor
1 tojássárga
10 dk kristálycukor
12,5 dk vaj
Máz
10 dk csoki
Kaptárok aljára
kb.50 db gômblyu piskóta
*
Elkészítés:
A diót cukrot tojásfehérjét és a rumot összedolgozzuk hidegen állni hadjuk 30 percet.Aztán golyókat készítünk belöle és a kiporcukrozott kaptárformába nyomkodjuk a golyókat és kiüssük a formából.Másnapig hadjuk száradni,
Megfôzzuk a krémet mikor kihült a vajjal habosra keverjük.Nyomószákba tesszük és megtöltjük a kaptárokat és midegyiket gômbôlyu piskótára tesszuk .Másnap olvasztott csokiba mártogatjuk.50 darab jon ki ebbôl az adagból