Hozzávalók:
60dkg liszt (ha nagyok a tojások, akkor még kevés lisztet rakunk hozzá)
10dkg cukor
4 tojás
1dl tej
3 evőkanál Ráma
3 dkg élesztő
1 teáskanál só
Töltelék 20 dkg darált dió
15 dkg cukor
Kevés forró tej
1 vanillincukor
Mazsolát is lehet belerakni.
*
Elkészítés:
Megfuttatjuk az élesztőt az 1dl tejbe és közepes lágy tésztát dagasztunk.
Duplájára kelesztjük, majd kinyújtsuk a tésztát fél centi vastagra.
5×5 kockákra vágjuk, és mindegyik közepébe rakunk a dió töltelékből, amit már előzőleg összekevertünk a cukorral és tejjel. Gombócokat formázunk és körbe rakjuk a tortaformát.
Formába rakva még kelesztjük 20-25 percig.
200 fokos előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.