Diós kalács-torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Diós kalács-torta

Diós kalács-torta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60dkg liszt (ha nagyok a tojások, akkor még kevés lisztet rakunk hozzá)
10dkg cukor
4 tojás
1dl tej
3 evőkanál Ráma
3 dkg élesztő
1 teáskanál só
Töltelék 20 dkg darált dió
15 dkg cukor
Kevés forró tej
1 vanillincukor
Mazsolát is lehet belerakni.

*

Elkészítés:

Megfuttatjuk az élesztőt az 1dl tejbe és közepes lágy tésztát dagasztunk.
Duplájára kelesztjük, majd kinyújtsuk a tésztát fél centi vastagra.
5×5 kockákra vágjuk, és mindegyik közepébe rakunk a dió töltelékből, amit már előzőleg összekevertünk a cukorral és tejjel. Gombócokat formázunk és körbe rakjuk a tortaformát.
Formába rakva még kelesztjük 20-25 percig.
200 fokos előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós kalács-torta