Hozzávalók:
6 db tojás, 6 anál cukor 25 dk rama, teáskanál szódabikarbóna, 60 dk liszt
1 üveg sárgabarack lekvár (házi saját)
40 dk darált dió, 8 kanál porcukor
*
Elkészítés:
6 db tojássárgáját a cukorral a margarinnal a szódabikarbónával a liszttel összegyúrjuk, kicsit hűtjük és gáztepsi nagyságúra szabott szilikonos sütőpapíron elnyújtjuk.
Beleteszük a tepsibe papírral együtt majd megkenjük a lekvárral és a 6 db tojásfehérjéből habot verünk a porcukorrak és belekeverjük a darált diót és a lekvár tetejére símitjuk.
160 fokon lassan sütjük, hogy a hab száradni tudjon a tetején.
Amikor kopogós a hab akkor kizárom a sütőt és ott hagyom kihűlni.