Diós habos linzer

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Diós habos linzer

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 db tojás, 6 anál cukor 25 dk rama, teáskanál szódabikarbóna, 60 dk liszt
1 üveg sárgabarack lekvár (házi saját)
40 dk darált dió, 8 kanál porcukor

*

Elkészítés:

6 db tojássárgáját a cukorral a margarinnal a szódabikarbónával a liszttel összegyúrjuk, kicsit hűtjük és gáztepsi nagyságúra szabott szilikonos sütőpapíron elnyújtjuk.
Beleteszük a tepsibe papírral együtt majd megkenjük a lekvárral és a 6 db tojásfehérjéből habot verünk a porcukorrak és belekeverjük a darált diót és a lekvár tetejére símitjuk.
160 fokon lassan sütjük, hogy a hab száradni tudjon a tetején.
Amikor kopogós a hab akkor kizárom a sütőt és ott hagyom kihűlni.

Diós habos linzer

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós habos linzer

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!