Hozzávalók:
Hozzávalók: Háromnegyed liter lisztet táblán dörzsöljünk össze 17 deka vajjal, aztán adjunk hozzá egy csipet sót, 2 csipet porcukrot, 3 tojás sárgáját, 2 deka kevés cukros tejben megkelesztett élesztőt, ha még szükséges, annyi kis langyos meleg tejet, hogy összegyúrva olyan legyen, mint a jó kemény rétestészta és dolgozzuk ki jól.
*
Elkészítés:
Elkészítés: Ekkor vágjuk két egyenlő részre, felét nyújtsuk ki olyan nagyra, mint egy középnagyságú tepsi és kenjük rá ez időre elkészített következő tölteléket: 17 deka finomra darált diót vegyítsünk össze egy tálban 17 deka vaníliás cukorporral, 3 tojás sárgájával és 4 evőkanál jó, friss tejföllel. Ha jól összekavartuk és egyenlően rákentük a tésztára, akkor nyújtsuk el a másik tésztát ugyanolyan nagyra, tegyük rá a töltelék tetejére és hagyjuk megkelni egy óráig. Ekkor 6 tojás fehérjéből verjünk kemény habot, 25 deka porcukorral egy kanállal gyorsan vegyítsük össze, kenjük rá egyenlően a megkelt tészta tetejére és apróra vágott dióval vagy mandulával meghintve süssük meg szépen. Tetszés szerinti darabokra vágva tálaljuk akár hidegen, akár melegen