Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg porcukor
10 evőkanál víz
15 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
KRÉM
-3 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
15 dkg porcukor
1 csomag ( 250 g) margarin
2 csomag vaniliás cukor
A Vaniliás Krém Tetejére
1 doboz Hulala tejszinhab(200 ml)
TETEJÉRE
.rezselt csoki vagy kakaó por
*
Elkészítés:
-a tojások sárgáját + porcukor + víz elkeverjük
-beleszorjuk a darált diót + a sütőporos lisztet
-a fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába
-TEPSI MÉRETE 34/25 cm
-előmelegitett sütőben tűpróbáig sütjük ( kb 25 perc )
Krém
a tejet elkeverjük a tojások sárgájával+ lisztel …ha besürösödött levesszük a tüzről
-ha kihült összekeverjük a porcukor és margarin keverékével
-a krémet a kihült sütire kenjük
-a tejszinhabot kemény habbá verjük és a vaniliás krémre simitjuk
-tetejére lehet csokit reszelni vagy kakóval megszorni
-mehet a hűtőbe egy is ideig
-NAGYON KIADÓS és FINOM