Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Tetejére:
*
Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, és a felében felolvasztjuk a vajat.
A maradék langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
Megvárjuk, míg felfut.
Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és beleöntjük a kovászt.
Végül hozzáöntjük a vajas tejet, és sima állagú tésztát készítünk.
A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
Egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen.
Megkenjük a cukros-fahéjas vajjal, megszórjuk a darált dióval.
A töltött tésztát felcsavarjuk, és a roládot háromszögekre vágjuk.
A kis háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
Megkenjük őket az olajjal felvert tojássárgájával.
Meleg helyen még negyed órát pihentetjük.
Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a háromszögeket aranyszínűre sütjük.

