Diós-fahéjas háromszögek

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csilluka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Diós-fahéjas háromszögek

Diós-fahéjas háromszögek

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
Töltelék:
Tetejére:

*

Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük, és a felében felolvasztjuk a vajat.
A maradék langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot.
Megvárjuk, míg felfut.
Egy tálba beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét, és beleöntjük a kovászt.
Végül hozzáöntjük a vajas tejet, és sima állagú tésztát készítünk.
A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
Egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen.
Megkenjük a cukros-fahéjas vajjal, megszórjuk a darált dióval.
A töltött tésztát felcsavarjuk, és a roládot háromszögekre vágjuk.
A kis háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
Megkenjük őket az olajjal felvert tojássárgájával.
Meleg helyen még negyed órát pihentetjük.
Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a háromszögeket aranyszínűre sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós-fahéjas háromszögek