Diós-fahéjas csiga

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Diós-fahéjas csiga

Diós-fahéjas csiga

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dl tej
1,5 dl olaj
1 tk. só
6 tk. cukor
1 élesztő
darált dió cukorral és fahéjjal elkeverve
pici vaj
pici olaj a kenéshez

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrom, ha szükséges kevés lisztet tehetünk hozzá. Kelesztem lefedve meleg helyen háromnegyed órát. Deszkán kinyújtom a tésztát és megkenem étolajjal, majd rászórom a fahéjas-diós-cukros keveréket, feltekerem szorosan és ujjnyi vastagságra felszeletelem. Egy nagy tepsit kivajazok és szorosan egymás mellé fektetem a csigákat. Kicsit bekenem a tetejét olajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütöm. Én most mini csigákat készítettem és a tészta fele diós-fahéjas a másik kakaóscsiga.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Diós-fahéjas csiga